• Teaser
 • Teaser
 • Idős kort megélni, kiváltság!

  A gondoskodás, kötelesség!
 • Olyanok szüleink mint a szőlőtőke...

  Megerősít, táplál és felnevelt...
 • A nyugalom és biztonság megteremtése,

  a Mi feladatunk...

Hírek és aktualitások

Összefoglaló: 30 éve az idősek ápolásában

on .

2016. október 3. napján Jubileumi ünnepséget tartottunk.

Rendezvényünket megtisztelte jelenlétével Dr. Őri László alpolgármester úr. Köszöntőjében alpolgármester úr elmondta, hogy bár az intézmény 30 éves múlttal rendelkezik, mégis a város legfiatalabb intézménye. Kiemelte a szeretetotthon szerepét az idősellátásában. A fenntartótól partnerséget kért és a város nevében köszönetet mondott az otthon korábbi és jelenlegi dolgozóinak.

Hári Tibor a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója köszöntőjében elmondta, hogy az otthon igazi ékköve a Szeretetszolgálatnak. Hozzátette, hogy bár néha úgy tűnik, ez rendkívül összetett, erőt meghaladó feladat, a fenntartó igyekszik a dolgozók és az ellátottak szempontjából is úgy végezni munkáját, hogy mindenki azt érezze, ő a legfontosabb.

A köszöntők sorát Czike Zoltán az intézmény első igazgatója beszéde zárta. Igazgató úr 16 évig vezette, szépítette, formálta az intézményt. Beszélt a kezdeti időszak nehézségeiről, sokszor humorral fűszerezve, idézte fel a nehézségeket, ezzel vidámságot csalt a hallgatók szívébe.

A megjelent vendégeket Gaál Edit a Dzsászti énekstúdió növendéke szórakoztatta kellemes hangjával.

Az ebéd előtti áldást Opauszki György a Magyarországi Baptista Egyház szociális szaktitkára mondta el.

A napot állófogadás zárta.

 

2016. október 4. napja Szakmai Nap

A Szakmai Nap az ellátással kapcsolatos előadásokkal telt. Dr. Bartakovics Mónika előadásában meghallgattuk az intézményi fertőzések megelőzésének, kezelésének módját. Az előadás aktuális téma köré épült, mivel a mindennapokban egyre gyakrabban fordulnak elő kórházi fertőzések intézményünkben.

Kozma Anita Megyei vezető ápoló rámutatott a szakápolás szükségességére, és a szakképzés fontosságára. Előadásában kiemelte a különböző végzettségű ápolók feladatait, felelősségi körét.

Dr. Kovács Attila pszichiáter főorvos segített felidézni a képzés során megszerzett ismereteinket, egy interaktív előadás keretében.

Az előadások sorát Dr. Szendy Erzsébet betegjogi képviselő zárta. Beszélt az ellátottak jogairól, azok érvényesüléséről, és az ellátással kapcsolatos gyakori problémákról. Külön figyelmet szentelt az ellátás vissza-utasításának jogának.

Szakmai Napunkat állófogadás zárta.

 

2016. október 5. Idősek Hónapja rendezvény

Az idősek Hónapja második rendezvényén a Herold zenekar két tagja szórakoztatta lakóinkat. A zenés műsor végére fergeteges hangulat kerekedett. A mozgásfogyatékos osztály lakói kerekeszszékben táncra ferdültek. Az ünnepi ebéd illata sem csalogatta el lakóinkat a táncparkettről. A 30. éves Jubileum emlékére 12 fő legrégebben itt élő lakót oklevéllel és egy kis ajándékkal leptük meg.

 

A délután a régi emlékek felidézéséről szólt. Az otthon volt dolgozói látogattak el hozzánk. Az itt dolgozó kollegák nagy örömmel fogadták régi munkatársaikat. Néhány könnycsepp, sok mosoly és nagy-nagy öleléseket termett ez a nap.

Köszönjük, hogy együtt lehettünk!

Gyuró Anikó intézményvezető

 

Fotós összefoglalónkat keresse a Fotó galériában, amit ide kattintva is elér...

Segítsen Ön is adója 1%-val

Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány

Adószáma: 18485529-1-07

Technikai szám: 0286

Weboldalunkkal kapcsolatosan észrevétele lenne?
 1.  
 1. Üzenete:*
  Sajnos nem írt még semmit....
 2.  
 1. az Ön neve*
  nem adta meg a kapcsolattartó nevét
 2. E-mail címe: *
  hibás, vagy nem adta meg a kapcsolattartó e-mail címét
 3. a biztonsági számsor megadása szükséges a "robotok" kiszűrésére