• Teaser
 • Teaser
 • Idős kort megélni, kiváltság!

  A gondoskodás, kötelesség!
 • Olyanok szüleink mint a szőlőtőke...

  Megerősít, táplál és felnevelt...
 • A nyugalom és biztonság megteremtése,

  a Mi feladatunk...

Hírek és aktualitások

Születésnap

on .

Születésnap karantén idején! Júlia néni 100 éves!

A Baptista Szeretetotthon lakója Hubert Sándorné 2020. november 5-én ünnepelte 100. születésnapját! A járványhelyzethez igazodva, egy nem szokványos születésnapi ünnepségen köszöntötték az intézmény munkatársai, valamint lakótársai Júlia nénit. A látogatási tilalom miatt népes családja köszöntő szavait, valamint ajándékait a részleg mentálhigiénés munkatársa Gálfi Brigitta adta át.

Hubert Sándorné Teklafaluban született, 1920. november 5-én. Fiatal éveit is ezen a környéken töltötte. Korán férjhez ment, 3 gyermeke született, szeretett férje meghalt a háborúban. 1956 után beköltözött Pécsre.

Egész életében nehéz fizikai munkát végzett napszámosként, mezőgazdasági munkásként dolgozott. A városba költözve konyhai kisegítő munkát vállalt. Munkatársa volt a Xavér és az Alkotmány utcai otthonoknak, innen ment nyugdíjba.

80 évesen költözött a Malomvölgyi Idősek Otthonába, aminek azóta is szeretett lakója. Aktív, dolgos asszony, szereti a virágokat, szívesen kertészkedik, kézimunkázik, szemüveg nélkül olvas.

Napjait szellemi frissesség, életigenlés, derű, pozitív életszemlélet, valamint jó humor jellemzi. Igazi színfoltja az intézménynek! Nap mint nap találkozhatunk vele a folyosón olvasva, kézimunkázva! Mindenkihez mosolyogva, szeretettel fordul, kedves lényéből nyugalom, béke sugárzik!

A kérdésre, hogy mi a hosszú élet titka? Kedves bölcsességgel válaszol:

-        Azt csak a jó Isten tudja! Azért vagyok még köztetek, mert a jó Isten nem készített még nekem lakást odafent!

Lakótársai, az intézmény munkatársai dallal köszöntötték Julika nénit. Tóth Zoltán lelkész a 100. zsoltárból idézett. Gyuró Anikó intézményvezető tolmácsolta az intézmény lakóinak, munkatársainak, jókívánságait, valamint átadta a születésnapi emléklapot. Kozma Gyuláné részlegvezető verssel köszöntötte az ünnepeltet. Lakótársi köszöntések sora következett, a közös tortázással  vidáman telt a nap.

Isten éltesse, jó egészségben Júlia nénit! Maradjon még sokáig köztünk ilyen derűvel, életenergiával!

 

xxx

Segítsen Ön is adója 1%-val

Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány

Adószáma: 18485529-1-07

Technikai szám: 0286

Weboldalunkkal kapcsolatosan észrevétele lenne?
 1.  
 1. Üzenete:*
  Sajnos nem írt még semmit....
 2.  
 1. az Ön neve*
  nem adta meg a kapcsolattartó nevét
 2. E-mail címe: *
  hibás, vagy nem adta meg a kapcsolattartó e-mail címét
 3. a biztonsági számsor megadása szükséges a "robotok" kiszűrésére