A szociális munka napján

 

A szociális munka napján 


Az ellátottak, a város és a dolgozók is nyertek azzal, hogy júliustól már a Baptista Szeretetszolgálat működteti a pécsi Integrált Szociális Intézményben az idősek ellátásának nagyobb részét. Mindezt Csizi Péter alpolgármester mondta el a szociális munka napja alkalmából rendezett ünnepségen a Malomvölgyi úti intézményben.

Mint ismert, a város még tavasszal döntött úgy, hogy egyrészt nehéz anyagi helyzete, másrészt a színvonal emelése miatt a Baptista Szeretetszolgálatnak adja át az idősellátó rendszer működtetését. Éves szinten ezzel félmilliárdos tehertől szabadult meg a város, ráadásul jobb feltételek közé kerültek az idősotthonokban élők is.

A júliusi átadás-átvétel eddigi tapasztalatairól Herczeg Ferencné, a szeretetotthon igazgatója lapunknak azt mondta, zökkenők nélkül valósult meg a váltás: a dolgozók azonos feltételekkel és bérezéssel kerültek át az új fenntartóhoz, a baptisták pedig még a jutalmazás rendszerét is megtartották. Leszögezte: a legfontosabb, hogy az ellátottak, az idősek semmit sem vettek észre a változásból.

Nemsokára ugyanakkor már ők is tapasztalni fogják, hogy jobb körülmények között dolgoznak értük. Mint azt Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke elmondta, a város a rendszer átadása miatt megspórolt idei összeget a megállapodásuk értelmében átadta
az otthonnak, így 100 millió forintból fejlesztéseket hajtanak végre több tagintézményben. A malomvölgyi úti telephelyen például padlóburkolatot cserélnek, korszerűsítik a konyhát.

A változás azzal is jár, hogy a betegekre több pénz jut, köszönhetően az egyházi kiegészítő normatívának. A betegek bentlakásos intézményi ellátása esetén a normatíva összege eddig 710 ezer forint, míg az időskorúak ápoló-gondozó otthoni ellátása esetén 635 ezer forint voltfejenként és évente. Ezzel szemben az egyházi kiegészítő normatívával megnövelt összeg betegellátás esetén 1,3 millió, míg az idősotthoni ellátás esetén 1,15 millió forint.

Csizi Péter alpolgármester a váltás óta rendezett első nagyobb eseményen, a szociális munka napja alkalmából a Malomvölgyi út intézményben megtartott ünnepségen azt mondta: az idősek, a dolgozók és Pécs városa is nyert a baptistákkal. Leszögezte: az intézmény működése stabil, a munkafeltételek és az ellátás színvonala garantált. Reményét fejezte ki, hogy a szeretetszolgálat a jövőben fejlesztésekre lesz képes, és folyamatosan emeli a szolgáltatatás minőségét.

A tizenöt esztendeje rendszeresen életre hívott eseményen idén összesen mintegy hetven munkatársat tüntettek ki. A szeretetszolgálat kisebb jutalmakat is kiosztott a dolgozóknak

 


Korb Zoltán

Pécs, 2011. november

 

xxx

Segítsen Ön is adója 1%-val

Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány

Adószáma: 18485529-1-07

Technikai szám: 0286

Weboldalunkkal kapcsolatosan észrevétele lenne?
 1.  
 1. Üzenete:*
  Sajnos nem írt még semmit....
 2.  
 1. az Ön neve*
  nem adta meg a kapcsolattartó nevét
 2. E-mail címe: *
  hibás, vagy nem adta meg a kapcsolattartó e-mail címét
 3. a biztonsági számsor megadása szükséges a "robotok" kiszűrésére