Cipősdoboz akció

Karácsonyi cipősdoboz akció„Mennyi szeretet fér el egy cipősdobozba? Rengeteg!”
A Baptista Szeretetszolgálat 2011. December 1-je és 19-e között – idén már nyolcadik alkalommal – ismét meghirdeti cipősdoboz kampányát. A cél, hogy a tavalyihoz hasonlóan idén is legalább 22.300 rászoruló gyermek kapjon ajándékot.
A Szeretetszolgálat szerte az országban 100 gyűjtőponton, több mint 3.000 önkéntessel várja a cipősdobozba csomagolt ajándékokat, melyeket karácsonyig eljuttat a rászoruló gyermekekhez. A gyűjtőpontok és AZ akcióval kapcsolatos információk megtalálhatóak a www.ciposdoboz.hu oldalon.
Az akció fővédnöke: Schmittné Makrai Katalin asszony, a Magyar Köztársaság elnökének felesége. Idei főtámogatója: a Fővárosi Vidámpark. Az akció hivatalos rádiója: a Magyar Rádió.

Szombat délután célba ért a Baptista Szeretetszolgálat által összegyűjtött sokezernyi cipősdoboz egy része: a parajdi sóbányában, Erdély legnagyobb karácsonyi rendezvényén közel háromezer doboznyi ajándékot kaptak a Böjte Csaba ferencrendi szerzetes által támogatott gyerekek.
Az eseménysorozat már a hét közepén megkezdődött, amikor a szovátai árvaházból négy gyerek és egy felnőtt kísérőt hozott el a Malév az anyaország fővárosába – még a nevelőnő is életében először ült repülőn. A Novotel Hotelben megszálló gyerekek Budapesten ellátogattak a Fővárosi Nagycirkuszba, megnézték a várost, és kipróbálhatták a magyar légitársaság Boeing 737-es szimulátorát is, majd megnézték testközelből a repülőtér működését. A gyerekek pénteken a Cipősdoboz-járattal repültek vissza a marosvásárhelyi reptérre, hogy társaiknak időben eljuttassák az ajándékokat.
A parajdi sóbányába már szombaton kora reggel elkezdték a sok ezer gyerek beszállítását a százhúsz méter mélyen lévő asztmáskezelő részlegbe, ahol valóságos föld alatti város várta a látogatót templommal, éttermekkel és rengeteg játékkal. Erdély legnagyobb magyar nyelvű karácsonyi rendezvényére a Baptista Szeretetszolgálat kétezer cipősdobozt szállított, de számtalan anyaországi támogató segítette a gyerekek örömét. A rendhagyó helyszínen megrendezett karácsonyi ünnepségen Kiss Kata és zenekara énekeltette meg a rengeteg gyereket, majd kibonthatták az ajándékokat.

A Legkreatívabb Cipősdoboz fotópályázat nyerteseinek és különdíjasainak a Cora áruház ajánlott fel egy-egy kreatív csomagot, melyet a Cipősdoboz csapata juttat el az alkotóknak. Reméljük, hogy a nyertesek örömmel fogadják és használják fel a decoupage papírokkal és lakkokkal, akril festékekkel, dekor matricákkal és egyéb csodás dolgokkal megrakott csomagokat. Köszönjük a Cora áruháznak az ajándékokat, és köszönjük a pályázóknak is, akik csodaszép köntösbe öltöztették cipősdoboz ajándékaikat

 

A cipősdoboz akcióban intézményünk is részt vett, hogy hozzájáruljon a gyerekek öröméhez. Szűcs Mátyásné, Tündi nagy lelkesedéssel gyűjtötte a sok ajándékot, míg egy egész szoba karácsonyi megtelt dobozokkal...

Szerk.: Zöldi Józsefné

Segítsen Ön is adója 1%-val

Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány

Adószáma: 18485529-1-07

Technikai szám: 0286

Weboldalunkkal kapcsolatosan észrevétele lenne?
 1.  
 1. Üzenete:*
  Sajnos nem írt még semmit....
 2.  
 1. az Ön neve*
  nem adta meg a kapcsolattartó nevét
 2. E-mail címe: *
  hibás, vagy nem adta meg a kapcsolattartó e-mail címét
 3. a biztonsági számsor megadása szükséges a "robotok" kiszűrésére