Intézményvezetők találkozója

Intézményvezetők találkozója

A Baptista Szeretetszolgálat  által fenntartott intézmények vezetői hétfő reggel,Verőcén találkoztak.  A szakmai összejövetelen  a  Szeretetszolgálat és az intézmények vezetői mellett az alapító, a Magyarországi Baptista Egyház elnöksége is megjelent.
Szenczy Sándor  köszöntését követően Miletics Marcell, az Utcafront vezetője beszélt a kezdetekről, az első intézmények történetéről és arról a szakmai koncepcióról, melynek alapján felépült az intézményrendszer.  Ezt követően szakmai csoportonként mutatták be az intézményvezetők az általuk irányított területen folyó munkát.
Budapesten hat különböző szállón mintegy 850 férőhelyet működtetünk a hajléktalan emberek számára. (XI.ker, Budafoki út, Kőbánya, Csepel, Soroksár). Szenvedélybetegek Lakóotthona működik Miskolcon és Debrecenben, stabil tűcsere program Csepelen. Mobil tűcsere és utcai megkereső  program a fővárosban és Miskolcon.
Fogyatékosok Napközi Otthona van Gödön, Bicskén, Debrecenben, Nagyhalásziban, Szentpéterszegen, Balkányban és Esztergomban. Helyenként  átlagosan 30-35 férőhellyel. Pszichiátriai Betegek Nappali Intézménye üzemel Győrben és Esztergomban. Gárdonyban pedig bentlakásos otthon működik a pszichiátriai betegek számára.
Három családi napközi várja a gyerekeket  Debrecen területén,  Nagyhalásziban pedig egy bölcsőde. Átmenti Gyermekotthon és gyermekjóléti szolgálat működik Érden. A „Fészek” nevelőszülői hálózat részeként  350 gyermek él 135 nevelőszülő család gondoskodásában.  Családok átmeneti otthonát tartunk fenn  Debrecenben és Balmazújvárosban.
Az idősellátás területén  a legtöbb ellátottat a 4 pécsi intézmény gondozza: ott 648 idős él. Gárdonyi intézményünk 120 idős embert segít.
A házi segítségnyújtás területén a legkiterjedtebb az országos intézményrendszer. Ajka, Balkány, Debrecen, Esztergom, Hódmezővásárhely, Karcag, Kaposvár, Kazincbarcika, Komádi, Mátészalka, Nyíregyháza, Salgótarján, Szentpéterszeg, Szerencs, Szolnok azok a települések, ahol megtalálhatók munkatársaink.
A kiterjedt intézményrendszer hatékony és egységes működését a közelmúltban felállt belső ellenőrzéssel foglalkozó szakmai és gazdasági csoport  segíti.

Intézményünket Herczeg Ferencné, igazgató és Bodáné Ferencz Katalin gazdasági igazgató képviselte.

Segítsen Ön is adója 1%-val

Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány

Adószáma: 18485529-1-07

Technikai szám: 0286

Weboldalunkkal kapcsolatosan észrevétele lenne?
 1.  
 1. Üzenete:*
  Sajnos nem írt még semmit....
 2.  
 1. az Ön neve*
  nem adta meg a kapcsolattartó nevét
 2. E-mail címe: *
  hibás, vagy nem adta meg a kapcsolattartó e-mail címét
 3. a biztonsági számsor megadása szükséges a "robotok" kiszűrésére