Szepes Péter igazgató úr beiktatása

 

Szepes Péter Igazgatói beiktatása a Baptista Szeretetszolgálat Szeretetotthonában, Pécsett,
2012 szeptember 3.
 
Szűcs Mátyás köszöntötte az egybegyűlteket, külön Szenczy Sándort a Baptista Szeretetszolgálat elnökét, Dr. Szilágyi Béla főigazgatót, Gaál Dávid koordinációs igazgatót, Révész Szilvia kommunikációs igazgatót, Csizi Péter országgyűlési képviselőt és Pécs alpolgármesterét, Szepes Pétert, új igazgatónkat és nem utolsósorban a dolgozókat.
 
Egy kis műsorral készültek az Apostoli gyülekezet fiataljai: 
Pásztor József zongora-mandolin
Pásztor Attila zongora
Tengerdi Brigitta fuvola-ének
Gyaraki Nikolett fuvola
Első zeneszámukban a Nagy Istenem című éneket játszották el Gyaraki Nikolett és Pásztor József előadásában majd egy éneket hallgatunk meg Tengerdi Brigitta előadásában a „Csak a szeretet”.  Majd Pásztor József olvasott fel a Bibliából egy verset: IV. Mózes 6. fejezet 24. – a 26. verséig „Áldjon meg téged az Úr, és őrizzen meg tégedet. Világosítsa meg az Úr az ő arcát te rajtad. Fordítsa az Úr az ő arcát teeád, és adjon békességet néked.”
Majd végül még egy zeneszámot játszottak el mind a négyen. A zeneszám címe: Áldjon meg téged az Úr
 
Ezek után Szenczy Sándor a Baptista Szeretetszolgálat elnöke mondott beszédet.
 
Szenczy Sándor:
Köszöntök mindenkit. Semmi nem véletlen mindennek oka van. Ami bennünk történik, annak mindig oka van. Mindenek van valami célja. Azt tanultam és azt szeretném képviselni, hogy az ember akkor fog tudni gazdagodni, ha a másiknak ad, ha a másikat szereti, törődik vele, az számára ad növekedést. Ez az jelenti, ha a másik épül, az nekem jó. Imádkozom valakiért, valamiért, az nekem jó. Az elmúlt hónapokban egy súlyos szívműtéten estem át és annyira jó volt azt látni, hogy az ember átgondolja az elmúlt éveit, azok milyen minőségben köszönnek vissza. Vannak dolgok, amiket biztos másként csinálnék, de örülök annak, hogy ismét találkozunk. Nem volt olyan változás, elbocsátás, ami nem közös megegyezéssel történt. Bizonyára mindenki számára ismert, hogy előző igazgatónk Herczeg Ferencné Éva, aki eddig segítette munkánkat,  nyugdíjba vonult.. Bizonyos változásokra szükség van. De előtte megkérem Csizi Pétert, hogy szóljon pár szót, utána olvasnék egy igét, majd szeretném átadni Szepes Péter kinevezését és megköszönném Bakán Péterné segítségét, majd Szepes Péter új igazgatónk mondaná el székfoglaló beszédjét.
 
Csizi Péter:
Köszönöm szépen, tisztelt Elnök úr, tisztelt beiktatásra váró Igazgató úr!
Nem szeretném az időt húzni, hiszen majdnem minden dolgozó itt van. Nem lehet elfelejteni, hogy azok az idősek, akik Pécs városától kérték, hogy utolsó életszakaszukat legjobb és a lehetőségekhez képest a legmagasabb színvonalon töltsék, ők maradjanak a legfontosabbak. Igazgató úr nincs könnyű helyzetben. Több évtizede jól működő intézményrendszer egy évvel ezelőtt megkötőtt szerződésnek szellemiségét kell most kívülállóként átvennie és a holnapi naptól már ugyanúgy irányítania, mintha évtizedekkel ezelőtt itt lett volna városunkban. Én a magam részéről mindent meg fogok tenni, ha bármi segítség kellene, állunk elébe. Hisz az elmúlt egy évnek az volt a legnagyobb tapasztalata és ezt Önök visszajelzésként úgy jöttek, hogy a Baptista Szeretetszolgálat úgy tudta átvenni az intézményt, hogy semmi fennakadás nem történt, nem kaptam névtelen leveleket, mint azt megelőzően. A bizalom a Baptista Szeretetszolgálat felé megvan, hisz most már nem csak a szociális területen, hanem az oktatás területén is a mai naptól együtt dolgozunk és tulajdonosként szigorúan nézzük majd az elkövetkező időszakot. Én bízom benne, hogy nem csak egy évről, hanem hosszútávon akár évtizedekről is beszélhetünk. Ehhez kívánok az új igazgatónak sok sikert, sok erőt, és segítjük munkájukat úgy, ahogy az elmúlt az egy évben próbáltunk segíteni - sohasem elfelejtve, hogy a tulajdonosok mi vagyunk. 
 
Szenczy Sándor a Bibliából I. Kor 12,30-13,13 versét olvasta fel
„Szólhatok az emberek vagy az angyalok nyelvén, ha szeretet nincs bennem, csak zengő érc vagyok, vagy pengő cimbalom. Lehet prófétáló tehetségem, ismerhetem az összes titkokat és mind a tudományokat; hitemmel elmozdíthatom a hegyeket, ha szeretet nincs bennem, mit sem érek. Szétoszthatom bár mindenemet a nélkülözők között, odaadhatom a testemet is égő áldozatul, ha szeretet nincs bennem, mit sem használ nekem.
A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem is kevély. Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát, nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel. Nem örül a gonoszságnak, örömét az igazság győzelmében leli. Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel. 
A szeretet nem szűnik meg soha. A prófétálás véget ér, a nyelvek elhallgatnak, a tudomány elenyészik. Megismerésünk most még töredékes, és töredékes a prófétálásunk is. Ha azonban elérkezik a tökéletes, véget ér az, ami töredékes. Gyermekkoromban úgy beszéltem, mint a gyermek, úgy gondolkoztam, mint a gyermek, úgy ítéltem, mint a gyermek. De amikor elértem a férfikort, elhagytam a gyermek szokásait. Ma még csak tükörben, homályosan látunk, akkor majd színről színre. Most még csak töredékes a tudásom, akkor majd úgy ismerek meg mindent, ahogy most engem ismernek. 
Most még megmarad a hit, a remény és a szeretet, ez a három, de közülük a legnagyobb a szeretet.” 
Ezzel szeretnék köszönetet mondani Anikónak az elmúlt hónapokban való helytállásában és az elmúlt évek munkájáért. Köszönöm a helytállást, és számítunk rád a jövőben. Az elnökség nevében, döntése alapján szeretnénk felkérni arra, hogy az intézmény ápolási igazgatói posztját foglald el. Tegyél meg mindent, amit hittel és szakértelemmel meg lehet tenni. Nagyon szépen köszönöm és sok áldást.
 
Bakán Péterné Anikó: 
Nagyon szépen köszönöm a Szeretetszolgálatnak és minden kedves munkatársamnak az elmúlt két hónapban a segítséget és remélem, ezek után is tudunk együtt dolgozni. Még egyszer köszönöm szépen.  
 
Szenczy Sándor: 
Nem véletlenül mondtam, hogy hittel és szakértelemmel. Ezt várjuk Szepes Péter baptista barátunktól is, aki innen egy párszáz km-re lévő intézményt hagyott ott a kérésünkre. Igazán a hétköznapokban fog kiderülni, hogy mit jelent az, hogy „hittel és szakértelemmel” irányítani… Fogadják szeretettel Szepes Pétert, az intézmény kinevezett igazgatóját. Azt kérném, hogy szakértelemmel és szeretettel irányítsd az intézményt, és pár szóval köszöntsd az itt lévőket. 
 
Szepes Péter: 
Köszönöm szépen, tisztelt Alpolgármester úr, tisztelt Elnök úr, kedves megjelent Munkatársaim. Először is hadd kezdjem azzal, hogy az Úr elhívásának és az Elnök úrék felkérésének eleget téve érkeztem ide. Nagyon fontos, hogy ezzel kezdjem, mert ennek döntő volt idejöttömben. Ahogy Önök nem tudták, hogy ki vagyok én, úgy én sem tudtam, hogy kik várnak itt rám. Ettől függetlenül úgy éreztem, hogy a jó Isten hív, hogy szolgáljam Őt itt tovább.  Úgy gondoltam, hogy nem a saját kényelmes életem további vitelét kell élnem, mert nem az a hívő élet, ha a kényelmet vállalom, hanem azt, ha Isten elhív bennünket az ország másik végéből. 
Én Hollókő mellett 13 km-re Nógrád megyéből egy Bokor nevezetű 150 fős kicsi falu szülöttje vagyok, ott nőttem fel és az utolsó időkben Bercelen laktam, ott voltam a Harmónia Rehabilitációs Otthonban igazgató. Ez egy megyei és országos hatáskörű intézmény. Így érkezetünk ide a feleségemmel, akit az Urtól kaptam, aranyos, odaadó feleség. 1 éve házasodtunk össze, gyermekünk még nincs. Családomról és magánéletemről ennyit tudok Önöknek mondani. 
Nagyon nagy örömmel jöttem ide. Előre is köszönöm azt a megelőlegezett szeretetet, bizalmat az Alpolgármester  úr és az Elnök úrék részéről is. Én nagyon köszönöm Mátyáséknak, Tündééknek, hogy így ismeretlenül is gyülekezettükkel egy ilyen megható műsort szerveztek nekünk, tényleg igyekszek ezt meghálálni. A 119-es zsoltárból szeretnék említeni egy igeverset: „Lábaim előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága”. Kedves Elnök úr, kedves Dolgozók, ami mindentől fontosabb, kedves Idősek, eme igevers fényében szeretném önöket szolgálni.
Köszönöm szépen.
 
Szenczy Sándor: 
„Hittel, szeretettel, szakértelemmel” …és szolgálattal. Ez egy jó zárása az ünnepnek. Szolgálatnak tekinteni, amit tehetünk, teszünk. Isten áldását kívánom további munkádra.
 
Lejegyezte:
Szűcs Mátyásné, Tündi
xxx

Segítsen Ön is adója 1%-val

Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány

Adószáma: 18485529-1-07

Technikai szám: 0286

Weboldalunkkal kapcsolatosan észrevétele lenne?
 1.  
 1. Üzenete:*
  Sajnos nem írt még semmit....
 2.  
 1. az Ön neve*
  nem adta meg a kapcsolattartó nevét
 2. E-mail címe: *
  hibás, vagy nem adta meg a kapcsolattartó e-mail címét
 3. a biztonsági számsor megadása szükséges a "robotok" kiszűrésére